T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Fertur İmam Hatip Ortaokulu

Fertur İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
02242716636
Belgegeçer
02242525134
WEB
https://ferturimamhatip.meb.k12.tr
Adres
Çiftehavuzlar Mahallesi Cevizli Sokak No 2 Osmangazi BURSA
Vizyon
Her yeni düşünce bir uygarlığın; her eğitimli insan çağdaş ve güçlü bir Türkiye´nin müjdecisidir. Geleceğin Türkiyesi´ni güneş gibi aydınlatmak, yıldızlar kadar yükseltmek ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak, bilimin ışığında yürümek için el ele vermek. Atatürk İlkelerinin ışığında, Milli Eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli, sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen 21.Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmek üzere ortaöğrenime öğrenci yetiştirmek için VARIZ.
Misyon
Biz, Fertur Ortaokulu olarak; Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, Onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetişmeleri için var gücümüzle çalışmak, Okulumuzun eğitim çalışmalarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan, kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek, Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak, Çağdaş uygarlık yolunda bilimi yol gösterici olarak görmek, Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak için VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ...
Başarılar
2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılında; Muhsinem YILMAZ ve Alper SALİK, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılında; Muhammet Ali TEMEL ve 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılında; Beyazıt SEVİNÇ adlı öğrencilerimiz FEN LİSESİ´ni kazanmışlardır. Öğrencilerimizden; Ramazan Okan SARIKAYA, Kadir ÇABKIN, Kerem ÜÇÜNCÜ, Türkay BOZKUŞ, Beyza DEMİRAL, Mücahit Fatih PARLAĞI, Semih Özgür DOĞRUER, Görkem ATMACA, Sümeyye ER ve Tayfun TAŞDEMİR daha önceki yıllarda girmiş oldukları PYBS sınavını kazanıp burslu okuyan öğrencilerimizdir. Ayrıca 2013 yılındaki PYBS sınavına girip kazanan öğrenciler ise, Ahmet YILMAZ, Mustafa GÜLTEKİN, Beyza Nur ALBEY ve Kübra GAZEL´dir. Kübra GAZEL nakil gitmiştir. Okulumuzun akademik, kültürel, sosyal ve sportif başarıları-etkinlikleri, internet sitemizin "Haberler" ve "Duyurular" bölümünde yeri geldikçe yayınlanmaktadır.
Öğretmen :42
Öğrenci :604
Derslik :26
Atölye-İşlik :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2280
Öğretim Şekli :TEKLİ
Saatler
08:45 - 15:30
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
5-A, 15-A, 15-B, 31-A ve 96 nolu Burulaş Otobüsleri; 19-C, 19-D ve 43-A nolu Özel Halk Otobüsleri; Kent Meydanı-Çiftehavuzlar Dolmuş Minübüsleri; Heykel-Çiftehavuzlar ve Heykel-Beşyol Dolmuş Taksiler okulumuzun yakınından geçmektedirler. Yukarıdaki otobüslerin güzergah ve saatleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin internet sitesindeki "KENTİÇİ ULAŞIM" sekmesinden öğrenilebilir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz, Bursa-Osmangazi-Çiftehavuzlar Mahallesi, Cevizli Sokakta yer almaktadır. Şehir merkezindedir. Ulaşım sıkıntısı yoktur. Okulumuzun çevresinde belediyenin yapmış olduğu spor ve dinlenme tesisleri, kapalı yüzme havuzu, çocuk parkı, kapalı pazaryeri bulunmaktadır. Okulumuzun yanındaki Etibank Caddesi çok işlektir. Cadde üzerinde bir çok mağaza-dükkan bulunmaktadır. Mahallenin çoğunluğunu Bursa´nın ilçelerinden göç etmiş genelde fabrikalarda çalışan işçi halkımız oluşturmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Merkez İlçe sınırları içindedir. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 2 km.dir. Şehir merkezine yürüme süresi yaklaşık 20-25 dakika, toplu taşıma ile ulaşım süresi ise yaklaşık 6-8 dakikadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır