BURSA / OSMANGAZİ - Fertur İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Fertur Ortaokulu Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesinde bulunmaktadır. Fertur Ortaokulu 3050 m² lik alan üzerine kurulmuş olup okul inşaatına 1986 yılında başlanmıştır.

İpek işi ile uğraşan tekstil şirketi sahibi Turgut YILMAZİPEK ve eşi Ferhunde YILMAZİPEK'in önemli bağışları ile okul 1987 yılında tamamlanmıştır. Her ikisinin isimlerinin ilk 3 harflerinin birleştirilmesi ile "FERTUR" adı oluşturulmuştur ve okula isim olarak verilmiştir.

Fertur Ortaokulu 1987-1988 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmış olup 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ilköğretim okulu olarak hizmet vermektedir.

Okulumuz 2011-2012 eğitim-öğretim yılının 2. Döneminde bina yorgunluğu ve depreme dayanıksızlığı nedeni ile boşalmış ve okul personeli Remzi Zümrüt İlköğretim Okulu, Sabiha Köstem Ortaokulu ve Yusuf Köstem İlkokulu ile Çirişhane Halk Eğitim Merkezi ( Ana Sınıfı ) olmak üzere 4 okula taşınmıştır.

Yıkılan okulumuzun inşaatına 2012 yılının Haziran ayında başlanmıştır.

Okulumuz 11.02.2013 tarihinde açılmıştır. Okulumuz her şeyi ile yenilendi. Zemin artı 3 kat olan okulumuzda her katta 8 sınıf ve 2 idari oda bulunmaktadır.

Zemin katta ana sınıfı, sığınak ve 3 sınıf bulunmaktadır. Bunlardan bir sınıf bilişim laboratuarı, bir sınıfta fen laboratuarı olarak değerlendirilmiştir.

Ayrıca okulumuz binasında 2013 Yılı Mayıs ayında Valilik kararıyla Fertur İmam-Hatip Ortaokulu açılmıştır. Fertur İmam-Hatip Ortaokulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren eğitim-öğretime başlamıştır. Okul binasında Fertur Ortaokulu ve Fertur İmam-Hatip Ortaokulu birlikte eğitim ve  öğretimi sürdürmektedir.

Yayın: 14.11.2018 - Güncelleme: 12.11.2020 10:04 - Görüntülenme: 1970